DOBRODOSLI NA BLOG KONKURSI REGIONA
HTML Free Code

недеља, 20. мај 2012.

Književni konkurs na temu Trava


Turistička organizacija opštine Ljig povodom 40. Kosidbe na Rajcu i 120 godina od smrti Volta Vitmena (1819-1892), tvorca moderne američke lirike, raspisuje Konkurs za najbolje pesme u slobodnom stihu na temu Trava.
Trava je najznačajnija biljka svih vremena. Opredeljena kosmopolitski naseljava kopnene ekosisteme svih kontinenata. Voli stepe, močvare, prerije, planine, pustinje, livade, parkinge…
Za Volta Vitmena koji je ceo život pisao jednu knjigu – Vlati trave, ona je bila simbol neuništivosti života, najrečitiji vid prirode koji raste svuda, ne bira društvo, ne postavlja uslove i ne traži negu.
Pozivamo sve koji pišu na jeziku koji se govori u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, da nam od 1. maja do 1. juna 2012. pošalju po jednu pesmu u slobodnom stihu na temu Trava. Radovi se šalju isključivo elektronskom poštom, na adresu:  trava@kosidba.com.
Fajl treba da ima naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i prve reči iz naslova pesme. Pesma treba da bude u formatu Word 97-2003 Document, Times New Roman 14. Na početku teksta treba da stoji: ime i prezime autora, poštanska adresa, broj telefona/mobilnog i e-mail adresa, a ispod toga naslov pesme.
Žiri u sastavu: Ana Marija Grbić, Stefan Kostadinović, Slobodan Ivanović, Anja Marković i Bratislav Veljić, odabraće najbolje pesme i rezultat objaviti 10. juna. Nećemo, dakle, birati jednog pobednika već (za sada) neodređen broj najboljih pesama. Odabrani autori će dobiti poziv da 14. jula budu gosti Kosidbe gde ćemo zajedno čitati pesme o travi i poeziju Volta Vitmena. Do Rajca će biti organizovan besplatan prevoz iz Beograda.

Нема коментара:

Постави коментар