DOBRODOSLI NA BLOG KONKURSI REGIONA
HTML Free Code

недеља, 20. мај 2012.

IX Susreti mladih pjesnika i prozaika


POZIV ZA PRIJAVU SUDIONIKA ZA IX. SUSRETE MLADIH PJESNIKA I PROZAIKA Društvo hrvatskih književnika – Ogranak u Rijeci poziva mlade pjesnik(inj)e i prozaist(kinj)e na sudjelovanje na IX. Susretima mladih pjesnika i prozaika. Sudjelovati mogu mladi autori u dobi od 15 do 30 godina. Cjelovite poetske ili prozne rukopise potrebno je dostaviti na adresu: Društvo hrvatskih književnika – Ogranak u RijeciKorzo 28/II51000 Rijeka s naznakom: Prijava za sudjelovanje na IX. Susretima mladih pjesnika i prozaikaPrijavi obavezno treba priložiti:
  • rukopise u digitalnom obliku (na CD-u; Word, font: Times New Roman 12, dvostruki prored)
  • ;
  • kraći životopis;
  • adresu stanovanja;
  • broj telefona i(li) mobitela;
  • e-mail adresu.
Rok za dostavu prijava je 10. lipnja 2012. godine
Prijave koje ne sadržavaju navedene obvezne priloge, neće se uzimati u obzir.
Prosudbeno povjerenstvo izabrat će najkvalitetnije autore koji će biti predstavljeni javnosti u listopadu 2012. godine.
O izboru sudionika IX. Susreta mladih pjesnika i prozaika autori će biti obaviješteni do 1. rujna 2012. godine.
***
O SUSRETIMA MLADIH PJESNIKA I PROZAIKA
u organizaciji Društva hrvatskih književnika – Ogranka u Rijeci
2004. godine Društvo hrvatskih književnika – Ogranak u Rijeci iniciralo je održavanje književnih susreta s ciljem okupljanja i predstavljanja mladih, neafirmiranih pisaca. Punih osam godina DHK-Ri kontinuirano održava ovu manifestaciju i promovira našu književnu mladost. Otvorena vrata Društva do sada su okupila 60-ak mladih autora i ugostila 11 renomiranih hrvatskih književnika.
Od prvih Susreta mladih pjesnika i prozaika do danas, s ponosom možemo reći da nam se javljaju mladi iz svih područja Republike Hrvatke, uglavnom srednjoškolci i studenti koji se školuju u Rijeci. Rijeka – Sveučilišni grad, grad znanja, grad mladih, grad otvoren za sve napredne ideje – i ovom manifestacijom još jednom dokazuje da tendencije razvoja Rijeke ne žive u frazama, već da grad Rijeka to doista i postaje.
Ugledni književnici, koji bijahu gosti Susreta mladih pjesnika i prozaika, s puno su pohvala podržali su našu manifestaciju usmjerenu promoviranju mladih pisaca.
Kako sav taj trud ne bi “prohujao s vihorom”, ostavili smo i svjedočanstvo zapisano u Zborniku pod nazivom “Riječki zvonik mladosti”, koji kronološki obuhvaća tijek održavanja Susreta u prvih pet godina.
Nakon malog petogodišnjeg jubileja nastavljamo s radom, u nadi da ćemo uskoro obilježiti i prvo desetljeće postojanja.   
Sa zadovoljstvom ističemo da nam iz godine u godinu pristižu sve kvalitetniji rukopisi, a mnogi od njih su već toliko cjeloviti da zaslužuju objavljivanje svog prvijenca.
Po tradicionalnoj navadi, u časopisu za književnost i književne prosudbe ”Književna Rijeka” predstavljamo sudionike Susreta s nekoliko pjesama ili kraćim proznim ulomcima.
Idejna pokretačica i voditeljica “Susreta mladih pjesnika i pisaca”
prof. Silvija Benković Peratova,
predsjednica Društva hrvatskih književnika – Ogranka u Rijeci

Нема коментара:

Постави коментар